Kompozitni paneli / Kompozitne ploče

Kompozitni paneli

Aluminijumski kompozitni paneli su veoma čvrsti i postojani uprkos svojoj lakoći. Aluminijumski limovi mogu biti u bilo kojoj boji, premazani PVDF ili poliesterom, uključujući širok asortiman metalik i mat nijansi, kao i imitacije različitih materijala, kao što su drvo ili mermer.

Primena Aluminijumski kompozitnih panela nije ograničena samo na spoljašnje oblaganje zgrada, već se mogu koristiti i za druge namene kao što su pregrade, spušteni plafoni itd. Aluminijumski kompozitni paneli se, takođe, veoma koriste u okviru industrije – signalizacije kao alternativni režim i skupljim podlogama.

Kompozitne ploče

Trespa je ploča velikih dimenzija, izrađena na bazi termički obrađenih smola, homogeno armirana drvenim vlaknima, potom presovana pod visokim pritiskom i temperaturom. Trespa je razvila i patentirala posebnu EBC tehnologiju elektronskog zračenja koja panelima daje izuzetno ravnu i zatvorenu dekorativnu površinu.

Ploča tipa METEON se upotrebljava ze vertikalne aplikacije prvenstveno kao obloga ventilisanih fasada na potkonstrukciji sa skrivenim ili vidljivim sistemom kačenja, oblaganje balkona, za izradu baštenskog nameštaja, urbanog mobilijara i elemenata dečijih igrališta. Izuzetno je otporna na fi zičke, hemijske i klimatske uticaje – vlagu, kisele kiše, drastične promene temperature, grebanje i mehaničke udarce.

Ploče tipa ATHLON i VIRTUON su posebno dizajnirane za primenu u enterijerima izloženih teškom habanju kao što su aerodromi, železničke stanice, škole, vrtići i drugi javni objekti. S obzirom da se ove ploče lako održavaju, ne apsorbuju i ne zadržavaju vlagu, često svoju primenu nalaze u izradi pregradnih zidova kabina mokrih čvorova, tuš kabina i svlačionica na bazenima kao i u prostorijama
sa posebnim higijenskim zahtevima (operacione sale, laboratorije, prostori za proizvodnju hrane i farmaceutskih proizvoda).